Jeugdstrafrecht opgelegd voor moord op vader; de dochter van de vermoorde Mike Goedhart ondanks volwassen leeftijd veroordeeld volgens het jeugdstrafrecht

Lees hier de uitspraak.

Volgens de rechtbank in Utrecht ging er een moordcomplot vooraf aan de dood van Mike Goedhart (50) in Cothen. Zijn vrouw Truitje R. (52), dochter Grietje R. (20) en haar vriend Mark H. (21) bereidden de aanslag voor, waarna Mark de trekker overhaalde. Alle drie moeten ze de cel in.

De rechtbank vindt bewezen dat Mike stierf na een uitgebreid voor besproken moordplan. Daarom kreeg de licht verstandelijk beperkte Truitje vrijdagmiddag twaalf jaar cel opgelegd. Ze deed geen oog dicht de nacht voor de moord, zette alsof er niets aan de hand was koffie en wachtte tot het moment dat Mike werd neergeschoten.

Haar bij de uitspraak afwezige dochter Grietje – bijgestaan door strafrechtadvocaat Brian de Pree – kreeg één jaar en tien maanden cel en jeugd-tbs (PIJ-maatregel) opgelegd. Zij is bestraft via het jeugdstrafrecht vanwege haar gebrekkige ontwikkeling.

De bestraffing volgens het jeugdstrafrecht is een goed resultaat, zeker gelet op haar toch volwassen leeftijd en het feit dat Mark H. (die dezelfde leeftijd heeft) wel volgens het volwassen strafrecht is berecht en veroordeeld.

Zie hieronder een greep uit de vele berichten in de media omtrent deze zaak.

De Pree Advocatuur, 10 april 2021
Crimesite, 10 april 2021
AD, 9 april 2021
RTV Utrecht, 11 december 2020
Panorama, 15 juli 2020